• Segélyszolgálat
 • Indítás
 • Fél órán belül
 • 8-24 óráig
 • Minden nap
 • BP. és környéke
 • Töltésellenőrzés
 • Hulladék akku elszállítása
 • Áram alatt szerelés
 • Speciális szerszámok
 • Garancia
 • Téli tárolás
 • Akkutöltés
 • Üzletnyitás

Speciális alkatrészekkel is rendelkezünk

Sok autótípusnál történik meg az, hogy speciális alkatrészre van szükség. Ilyenek például a sportautók vagy a terepjárók. Az Ön segítségére kiérkező kollégánk ilyen alkatrészekkel is rendelkezik, így nem okoz ez sem problémát. Gyorsan és szakértelemmel tudja megoldani még az ilyen kényesebb cseréket is. Az egész munkálat áram alatt történik, így a fedélzeti számítógép nem áll le, valamint a rádióállomásokat sem kell újra beállítani a készüléken. Ugyanakkor az autó órája is hibátlanul fogja mérni az időt. A javítás után is ugyanúgy fog működni minden.

A rossz akkumulátorral nem kell Önnek törődnie, hisz mi a helyszínről elszállítjuk, és a megfelelő telephelyre visszük. A beszerelés után a kollegánk a megfelelő mérőműszerrel meg is méri az akku töltését. Ez azért fontos, mert az sem jó, ha túlságosan sokat tölt, de az is probléma, ha nem tölt eleget az generátor.

Ha a kollegánk úgy állapítja meg, hogy az akkumulátornak nincs baja, csupán le van merülve, akkor is tud segíteni, így jó esetben Ön fél óra múlva útnak is indulhat. Természetesen munkánkra garanciát vállalunk. Munkák lényege ugyanis, hogy elindítsuk az Ön autóját.

Akkuproblémák

Vannak olyan esetek, amikor az autó akkumulátora minden előjel nélkül lemerül vagy elromlik. Sokan ilyenkor kétségbeesnek, hogy mit is tegyenek. Az első lehetőség, és talán ezt választják a legtöbben, hogy szerelőt hívnak. Ez jó megoldás, hisz sok esetben egy akkumulátor cseréhez speciális szerszámok és megfelelő tapasztalat szükségeltetik. Azok, akik értenek egy kicsit az autószereléshez, egy akkut ki tudnak cserélni, de az olyan dolog, mint az akku töltésének megmérése, már nem biztos, hogy mindenki számára menni fog. Ezért tanácsos inkább szakemberre bízni a probléma megoldását.

Sok embert foglalkoztat, hogy miért megy tönkre egy akkumulátor. Erre rengeteg válasz létezik, hisz szinte minden akkumulátor más ok miatt romlik el. De van olyan eset, amikor nem tönkre megy az akku, hanem egyszerűen csak lemerül. Két évnél nem régebbi akkumulátort érdemes még feltölteni, hisz lehet, hogy csak azért merült le, mert sokáig nem volt használva. Erre érdemes odafigyelni, amikor több hét után újra be szeretnénk indítani az autót. Ilyen esetekben jobb, ha erre is gondolunk, és nem az utolsó pillanatban vesszük észre, hogy nem indul az autó.

Mi legyen az akkumulátorral?

Azok számára, akik saját maguk cserélik ki az akkumulátort, sok esetben gondot okoz, hogy hova is tegyék a használtat. Mivel a rossz akku veszélyes hulladéknak minősül, ezért egyszerűen nem lehet kidobni a szemetesbe. Sok autósnak gondot okoz a tárolása, illetve a megsemmisítése.
    
Most már vannak olyan szervizek Budapesten, ahol beveszik a rossz autó akkumulátorokat. Ebben az esetben semmi más dolgunk nincs, mint odavinni a használt akkumulátort, majd az erre kijelölt tárolóba elhelyezni. Vannak olyan helyek, ahol kitöltetnek egy papírt is, hogy tudják, kitől vették át, és milyen problémája van az akkumulátornak.

Aki az elhasznált akkumulátort nem a megfelelő helyre adja le, az magas pénzbírságot kaphat. Mindenkinek jobb, ha egyszerűen elviszi a legközelebbi szervizbe, esetleg benzinkúthoz. Sokkal könnyebb és kevesebbe is kerül, mint mondjuk a háztartási szeméttároló mellé letenni, vagy rosszabb esetben egy bokor alá, esetleg a patakpartra elhurcolni. Sokan nem viszik sehová, hanem otthon tartják. Ennek nemhogy semmi értelme nincs, de még veszélyes is, hisz az akkumulátorban lévő sav akár ki is folyhat, ezáltal pedig meg is égethetjük magunkat vele. Főleg kisgyerekes családok esetében nagy a veszély, hisz a kicsik előszeretettel csavargatnak minden gombot.

Miért van szükség akkusegélyre?

Sok esetben fordul elő, hogy indulás előtt az autó megmakacsolja magát, és semmiféle hatásra nem hajlandó beindulni. Ilyenkor nem sok választási lehetősége van az autótulajdonosnak. Az egyik, hogy ott hagyja az autóját, és például tömegközlekedéssel megy tovább, a másik pedig, hogy segítséget kér.

Ilyenkor jelentkeznek az újabb problémák. A szomszéd tudna segíteni, de neki nincs megfelelő alkatrésze, vagy épp nincs otthon. Egy másik probléma, hogy új akkumulátor kell. Sokszor nagyon időigényes és sok pénzbe is kerül elmenni egy szakszervizbe vagy autós boltba, és megvásárolni a megfelelő autó akkumulátort. De erre most már nincs is szükség. A Budapesten és környékén elérhető akkusegély nagy segítség lehet abban, hogy Ön egy röpke fél óra elteltével útnak is indulhasson.

Forduljon hozzánk bizalommal, hisz a hozzánk beérkezett hívásoknak a lehető leghamarabb – ha van rá mód –, akár fél órán belül eleget is teszünk. Ezzel megkíméljük Önt a fölösleges fáradozástól és attól is, hogy ott kelljen hagynia az autóját egy ismeretlen helyen. Az Ön által kiválasztott akkumulátorral kollégánk a lehető legrövidebb időn belül a helyszínre érkezik. Az esetek nagy részében általában fél órára, maximum egy órára van szükségünk ahhoz, hogy megérkezzünk a helyszínre. Ez nagy segítség, hisz sok esetben, ha Ön menne el az alkatrészért, lehet, hogy sokkal több idő telne el. Hozzáértő kollégánk pár perc alatt nagy szakértelemmel tudja kicserélni az akkumulátort.

Ellenőrizzük le utazás előtt az akkumulátort!

Vannak akkumulátorok, amelyeknek elég, ha egy kicsit járatjuk, és újra rendesen feltöltődnek. Ez a könnyebbik eset, hisz kb. 5-10 perc után indulhatunk is. Akkor van nagyobb probléma, ha tölteni kell. Ilyenkor bizony akár 5-8 óra is kell, míg kellően feltöltődik az autó akkumulátor. Régebb télen a nagy mínuszokban voltak autósok, akik kivették az akkut, főleg, ha tudták, hogy hosszabb ideig nem fogják használni az autót. Erre ma már nincs szükség. Azonban ha akár nyáron vagy télen előre tudjuk, hogy több hétig, vagy akár hónapig nem fogjuk használni az autót, akkor mindenképp érdemes az akkut megfelelő helyre tenni. Most már vannak olyan szervizek, ahol vállalják az akkuk tárolását, és időközönkénti töltését. Ez is jó megoldás lehet annak érdekében, hogy hosszabb ideig tartson az akkumulátor.

Akkumulátor cserével csak olyan embert bízzunk meg, akinek van tapasztalata és szakértelme, hisz egy nem megfelelően csatlakoztatott akkumulátor akár az autó fedélzeti számítógépét is tönkreteheti. Ennek javítása pedig már hatalmas költségekkel jár. Ezért lényeges, hogy ha egy mód van rá, akkor inkább szervizbe (még jobb, ha márkaszervizbe) visszük az autót, hogyha akkumulátor problémák vannak. A márkaszervizben a megfelelő akkumulátort is megvásárolhatjuk.

← Korábbi bejegyzések